Der sker en rivende udvikling indenfor madtendenser. Vi bliver generelt mere og mere bevidste om, hvad vi vælger at putte i munden. Vi træffer aktive valg om dyrevelfærd, gluten, laktose og økologi. Overvejelserne, der ligger bag disse valg, kan være både mange og forskellige. For nogle vælger ud fra, at de gerne vil vælge en sundere livsstil, andre fordi de gerne vil vide, at det kød de spiser, stammer fra dyr, der har haft et godt og frit liv. Der er også nogle, der vælger ud fra hensyntagen til allergier. En af de sidste nye trends er, at vi kigger mere og mere på selve bæredygtigheden i hele fremstillingsprocessen fra jord til bord. Denne udvikling bliver betegnet som klimavenlig mad.
Hvis vi kigger nærmere på begrebet klimavenligt mad, så er det faktisk slet ikke så kringlet at forstå. Tanken bag klimavenlig mad tager nemlig udgangspunkt i tanken om økologi og vores omtanke for naturen. For selvom du måske ikke synes, at der er den store forskel på en økologisk tomat fra Danmark og fra eksempelvis Italien, så er der alligevel én kæmpe forskel. For tomaten fra Italien har været ude på en meget lang rejse, inden den ender på din tallerken. Derfor er der stor forskel på de to tomater, når hele det miljømæssige regnskab skal gøres op. Derfor er én af de bærende tanker bag klimavenlig mad da også, at man skal forsøge at bruge de lokale råvarer, når det er muligt. For det batter ikke så meget, at der er lagt vægt på en bæredygtig produktion af madvarerne, hvis de så til gengæld skal transporteres det halve af verden rundt, for at komme frem til forbrugerne. Ved at bruge lokale råvarer, mindskes belastningen på vores jord betydeligt. Hvis du er blevet inspireret til at servere en lækker klimavenlig middag derhjemme, men synes at dit service trænger til fornyelse, så besøg http://www.trendly.dk/ , for her finder du alt til dit middagsbord.
Klimavenlig mad er kommet for at blive
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er fokus på lækker og sund mad hos mange restauranter. Det kan vist ikke betegnes som en nyhed. Men, at der er mere og mere fokus på kundernes ønske om selv at vælge deres mad, er noget vi alle kan glæde os over. For der er efterhånden mange restauranter, hvor der er mulighed for at vælge både økologiske og vegetariske menuer. Restauranterne bliver også belønnet for denne valgfrihed. For der er mange, der vælger disse spisesteder. Det er alle lige fra børnefamilierne, til forretningsfolk og til folk, der har allergier. Nu er den bæredygtige og klimavenlige mad også ved at vinde et stort indpas. Derfor er der mange restauranter, der serverer mad, der er dyrket i lokalsamfundet, og gerne med vægt på de råvarer, der er fremme i den givne sæson. Det giver friskere råvarer, der har haft kortest mulig vej fra jord til bord. Men det er ikke kun i restaurationsverdenen, at tanken om det bæredygtige og klimavenlige mad har hittet. Flere hospitaler har valgt at sætte bæredygtig mad på menuen , fordi det også er sundere.