Smørrebrød har eksisteret i mere end 100 år og er en bid af Danmarkshistorien. Er du glad for smørrebrød, så findes der heldigvis gode smørrebrødsrestauranter rundt omkring i landet, som du kan besøge. Her finder du både de klassiske stykker med smørrebrød og nyfortolkninger af smørrebrød, og det smager fantastisk. Smørrebrød og en kold øl med snaps kan bringe en i den syvende himmel, og hvorfor ikke invitere familie og venner med til at nyde et dejligt måltid med smørrebrød.
Menu eller a la carte
Restauranterne tilbyder menuer med smørrebrød eller a la carte, og så er det op til dig selv at beslutte, hvad du foretrækker. Sildemad, stjerneskud med fiskefilet og rejer, dyrlægens natmad, roastbeef, rullepølse med sky, flæskesteg og velsmagende oste er blot nogle af smørrebrødsklassikerne, som får tænderne til at løbe i vand. Man kan næsten aldrig blive træt af smørrebrød, fordi der er så mange varianter, og fordi det bare bliver ved med at smage dejligt.
Restauranter med tradition og historie
Nogle smørrebrødsrestauranter har en lang tradition og historie, og det mærker man, når man træder ind i lokalerne. Her er mange stamgæster, og der hænger billeder på væggen fra forgangne tider, ligesom indretningen afspejler, at stedet har eksisteret i mange år. Det er hyggeligt og skaber en god stemning og atmosfære. Måske bliver du selv inspireret til at hænge billeder fra dit eget liv op i en smuk Billedramme 70×100 derhjemme på væggen. Det er altid godt at kende sin historie. Nogle af disse smørebrødsrestauranter bliver nærmest tidslommer, man kan sætte sig i og nyde et lækkert måltid, som hundredvis af andre gæster har gjort før dig.
Gammeldaws mad på kroen
Er du typen, der også sætter pris på gammeldaws dansk mad, som vor mormor eller farmor lavede den, så kan du fx besøge en kro et sted i Danmark. Dermed ikke sagt, at alle kroer serverer gammeldags danske retter, for der findes også kroer som fx Falsted Kro, der har specialiseret sig i fransk mad. Men de fleste forbinder nok et krophold med skønne danske retter som flæskesteg, bøf med løg eller en kroplatte.
Smørrebrød på alle årstider
En anden fantastisk ting ved smørrebrød er, at det kan spises året rundt. Om lidt er det påske, og her er der tradition for dansk smørrebrød på påskebordene. Men en forårsdag eller sommerdag er det bestemt også vidunderligt at nyde et stykke smørrebrød. Til julefrokosterne er det ligeledes populært med smørrebrød, så de danske smørrebrødsrestauranter har gæster året rundt, der kommer for at nyde den traditionsrige spise.