Når vi har været på ferietur til Sydeuropa, så er en af de ting vi altid falder for, det herlige udeliv, som folk nyder på gader og stræder, i parker såvel som på cafestolene foran de mange restauranter. Ja, du behøver såmænd ikke at tage længere væk end til Bruxelles for at fange den sydeuropæiske stemning, hvor livet nydes udendørs. Også herhjemme er vi i stigende grad begyndt at være udenfor. Er du selv ejer eller bestyrer af en restaurant eller café, så bør du tage højde for dette.
Om det er klimaforandringerne der gør, at vi nu pludselig synes, at vi kan være ude en større del af året, skal vi ikke kunne sige, men foran restauranterne i de danske byer er der nu også næsten året rundt opstillet borde og stole, så folk kan nyde livet udenfor. Mange steder bruger vi terrassevarmere og lignende for at holde varmen, men det er vigtigt, at det sker på en bæredygtig måde, så vi ikke belaster miljøet unødigt.
Er du selv café- eller restaurantejer, kan du skabe en hyggelig og lun stemning på dit areal med plast tæpper i mange forskellige mønstre, som kan bruges både indenfor såvel som udenfor. Sammen med elegante caféborde og -stole, hyggelys og tæpper til at lægge om skulderen, er de et vigtigt led i at skabe en lun og indbydende atmosfære.
At skabe et hyggeligt siddemiljø, også udendørs, er en vigtig del af at tiltrække kunder til din restaurant. På den måde kan du skabe sydlandsk cafestemning og tiltrække både unge mennesker, der skal fejre en glad begivenhed, såvel som ældre kunder, som blot vil hygge sig stille og roligt i deres eget selskab.
De elementer der indgår i det at skabe et lækkert miljø foran din restaurant, behøver ikke at koste mange penge. Plasttæpperne kan du få i mange prislejer, og mange caféborde og -stole kan fås billigt. Ofte kan man være heldig at gøre et kup ved at besøge en af de auktioner, der handler med konkursboer. Og selvom det kan virke barskt at lukrere på andres ulykke, så kan man ikke desto mindre gøre et godt køb af møbler og udstyr til en billig penge.
Vi gætter på, at udendørsstemningen er kommet for at blive i Danmark, og som restaurantejer gør du klogt i at ride med på bølgen.